Going to Melb~

Alhamdulillah…cuti2 winter datang bertandang lagi🙂

dan seperti tahun2 sebelumnya, tidak sah cuti winter kalau tidak berkunjung ke bumi melb,hee…walaupun tgh hebat berita melb teruk affected by swine flu..huhu..tawakal ajer..hasbunallah wa ni’mal wakeel…Allah Sebaik2 Pelindung.there’s always precaution yg boleh diambil for prevention kan, tie ur camel first, then berserah pd Allah😉 ..tp cuti kali ni selama sebelumnya..dalam 11 hari jer…ala kulli hal ianya x menghalang rombongan kecil dari NC untuk ke sana, suatu peluang utk recharge iman sambil berukhuwwah  bersama akhwat- POST EXAM RETREAT!

Seronok sbb sambil2 tingkatkan tsaqofah, dapat bawa adik2 pergi berjalan melihat alam…ke Brighton beach, philip island (dpt g pelican feeding, wild life park to feed the animals esp kangaroo, and watching penguine parade), jalan2 di fitzroy garden pun seronok :))

Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang terdapat tanda2 (kebesaran Allah) bagi orang yg berakal, (yaitu) orang2 yg mengingat Allah sambil berdiri, duduk atau dalam keadaan berbaring, dan mereka memikirkan penciptaan langit dan bumi (seraya berkata), “Ya Tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan semua ini sia2; Mahasuci Engkau, lindungilah kami dari azab neraka. [3:190-191]

smallest penguine in the world!

plus..dpt jenguk umh kak baie..bakal pengantin baru, hee..nice house, suits org yg baru nak mulakan hidup baru =) mg akan menjadi rumah yg diberkati dan dihiasi dgn sakinah, mawaddah wa rahmah, ameen ya rabb…am soooo happy for my dear ukhti :D barakallah!

 

when it’s time to back to NC…rasa sgt sedih, rs sekejap jer dpt spend masa di melb kali ni..apapun, keberkatan masa yg dicari2, insyaAllah..kembali lah kita ke medan amal yg sebenar..May Allah make it easy for us..Ameen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: